KastélyKoncertek a Halász-kastélyban

Hatalmas érdeklődés mellett zajlik a nagysikerű KastélyKoncert sorozat a Halász-kastélyban. Hétről hétre könnyed, de színvonalas komolyzenei és jazzkoncertek várják a zeneszerető közönséget csodálatos környezetben a kastély teraszán.

 

2021.08.14. SZOMBAT 20.00 – Gájer Bálint és zenekara – KastélyKoncert

A "Swing'n Pop" zenei stílus meghonosítója és vezéralakja, Gájer Bálint felhőtlen koncertet adott a kastél teraszán augusztus 14-én este. Koncert műsorában a saját dalai mellett, világslágerek egyedi feldolgozásait játszotta el négyfős zenekarával.2021 JÚLIUS 31., SZOMBAT, 20:00 - Savaria Barokk Együttes: La donna abbandonata KastélyKoncert

A sorozatot Savaria Barokk Együttes folytatta a Donne abbandonate (Elhagyott asszonyok) barokk koncertjével. A Németh Pál vezette előadás hatalmas sikert aratott, a közönség többször is visszatapsolta a művészeket.2021.07.17. SZOMBAT 20.30 - LORDS OF THE ORGAN "CASTLE EDITION"

Idén, kastélyunk is befogadó helyszínként szerepelt a CASTLE EDITION sorozatban, Rákász Gergely előadásában. Minden korábbinál színesebb műsorral, exkluzív helyszínen várta látogatóit a Lords of the Organ sorozat ötödik évadja. A koncertorgonista stand up-orgona-előadása a klasszikus zenét ötvözte a show és a performance elemeivel. A rendezvényen Johann Strauss, Antonio Vivaldi és Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics művei is felcsendültek, amelyeket a kastély kertjében a képzett artisták tettek még látványosabbá. Rákász Gergely azt vallja, hogy lépésről lépésre visszavesszük az életünket a vírustól, kezdve a szabadtéri rendezvényekkel.2021.07.03 SZOMBAT 20.00 - Sebestyén Márta, Andrejszki Judit: Hegyen, földön járogatok vala...

A sorozatot idén Sebestyén Márta a népzene, Andrejszki Judit a régizene emblematikus alakja nyitotta meg. Közös koncertjeik mindig izgalmas utazást jelentenek. Nyáresti műsorukon e két műfaj zenei párhuzamait, összefüggéseit boncolgatták személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban, lenyűgöző dallamokkal.

Sebestyén Márta üzenete a tegnapi koncertet követően: "Köszönjük a hálás közönséget, a szép nyári estét ebben a csodás környezetben, a tücsökraj muzikális közreműködése és a lelkes tapsok simogatták a lelkünket a hosszas zeneelvonás utáni első közvetlen találkozás örömével...!”