Meghívó Velencei-tavi Terv és Irattár átadására

Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány meghívja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Dunafin Kft. támogatásával elkészült, az egykori Velencei-tavi Intéző Bizottság (VIB) dokumentum- és térképtárát őrző Velencei-tavi Terv- és Irattár átadására.

2014. február 18. (kedd), 10.00 óra
Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI), Agárd, Tópart u. 17.

Az irattárat felavatja: Halász János kultúráért felelős államtitkár  

Köszöntőt mondanak:
L. Simon László kormánybiztos, országgyűlési képviselő
Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Bicske város polgármestere
Kazai Viktor a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány kuratóriumának elnöke

Az egykori Velencei-tavi Intéző Bizottság (VIB) és annak vezetője, Dr. Springer Ferenc három évtizedig (1958-1992) felelt a Velencei-tó fejlesztéséért. A több évtizedes munka során létrejött egy rendkívül értékes terv- és dokumentumtár. A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány kezelésébe került iratanyagot a VIB egykori székhelyén, az állam kizárólagos tulajdonában, az EMMI kezelésében levő Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) – Agárd, Tópart u. 17. – telephelyén helyezték el. Az EMMI, valamint a Dunafin Kft. támogatásával elhelyezett és katalogizált irattár később helytörténeti jellegű levéltárrá bővíthető.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
További információ: Bajnai Zsolt, kommunikációs vezető (20/280-4090)